Mlado.
Lagano vino, prozračno u ustima i mirisno na nosu. Okus je blago slatkast, nježan i sočan. Kiselost je ovdje umjerena pa nema toliko izražen osvježavajući efekt zbog čega djeluje mekano i vrlo sočno. Arome podsjećaju na ljetne jabuke petrovače i vinogradarsku breskvu. Kraćeg je trajanja, ali izuzetno atraktivnog dojma.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
sortiment
Pušipel, Sauvignon, Graševina
okus
suho
boja
zlatnožuta
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
inox posude
alkohol
15,5 % vol
ostatak šećera
2 g/L
ukupna kiselina
6 g/L
temperatura serviranja
10˚ – 12˚ C (50˚ – 54˚ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
lagano, lepršavo, puno, voćno i pitko
SLJUBLJIVANJE
natur piletina i puretina, bečki odrezak, lešo oslić i druga bijela lešo riba, mozzarella na salatu
III
Tri sorte grožđa. Tri generacije strastvenih vinara. Jedno vino – Preiner III.
Cuvée Preiner III limitirano je izdanje koje spaja graševinu, sauvignon i pušipel u jedinstvenu sinergiju okusa i aroma. Profil je bogat, s aromama zrelog voćakruške, jabuke i dunje, obogaćeno primjesama vanilije, korice kruha, te suptilnim notama prženih lješnjaka i badema. Miris je dubok i dugotrajan, s laganim utjecajem barriquea koji donosi tostirane i karamelne note. Okus je pun, voćan i kompleksan, s trajnim dojmom, ugodnom slatkoćom i izbalansiranim kiselinama. Izuzetno harmonično vino, Preiner III pravi je dragulj naše kolekcije.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
sortiment
Pušipel, Sauvignon, Graševina
okus
suho
boja
zlatnožuta
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
inox posude, djelomično u hrastovim bačvama
alkohol
12,5 % vol
ostatak šećera
2,5 g/L
ukupna kiselina
7 g/L
temperatura serviranja
10˚ – 12˚ C (50˚ – 54˚ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
harmonično, puno, voćno i kompleksno, s trajnim dojmom, ugodnom slatkoćom i izbalansiranim kiselinama
SLJUBLJIVANJE
aromatični rižoto s gljivama
Tena brut
Pjenušac Tena brut očarava svojom elegantnom zlatnožutom bojom prožetom nježnim zelenkastim odsjajem, a njegove sitne i živahne perlice obogaćuju svaku čašu. Miris ovog pjenušca odražava raskoš Međimurja i njegovog autohtonog Pušipela, otkrivajući slojevite arome dozrelog voća i vinskih tonova koji su plod strpljivog odležavanja na finom talogu. Na nepcu se razotkriva simfonija okusa – izražena pjenušavost koja traje te bogatstvo i kremasta tekstura koji stvaraju impresivan aftertaste, dok mu dominantna kiselost daje svježinu i čini ga iznimno pitkim.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
sortiment
100% Pušipel
okus
suho
boja
zlatnožuta sa zelenskim odsjajem
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
način proizvodnje
klasična metoda proizvodnje pjenušca
alkohol
11,5 % vol
ostatak šećera
7 g/L
ukupna kiselina
9 g/L
temperatura serviranja
8˚ – 10˚ C (46˚ – 50˚ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
kremasto i bogato, na okus puno izrazito voćno s dozrelim tonovima, dominantno kiselo te svježe i užitno
SLJUBLJIVANJE
svježi deserti i kolači, torte, kriška banane ili jagode, kao aperitiv
MUŠKAT ŽUTI
Vino je vrlo nježne muškatne arome iza koje se krije svježe i slatkasto vino dobro harmoniziranih sastojaka, vrlo pogodno za vinsku populaciju koja voli slatkasti štih vina. Najpogodnije je ovakvo vino piti uz deserte koji ne smiju biti slađi od vina, tada je doživljaj užitka zajamčen.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
sortiment
100% muškat žuti
okus
poluslatko
boja
zelenkasto – žućkasta
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
inox posude
alkohol
10,5 %vol
ostatak šećera
25 g/L
ukupna kiselina
7 g/L
temperatura serviranja
8 ̊ – 10 ̊ C (46 ̊ – 50 ̊ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
svježe i lagano, aromatski izraženo na miris i okus
SLJUBLJIVANJE
lagani voćni deserti, pita, štrudle i masni biskviti od
bijelog i žutog voća, kremšnita, bijela čokolada
PUŠIPEL
Lagano i živahno vino. Lijepe i bistre žućkasto zelenkaste boje. Mirisom prevladavaju herbalne note poput suhog sijena i cvjetnih primjese. Okusom je pun i zaokružen, a da je pritom alkohol ostao blag. Kiseline su živahne, osvježavajućeg karaktera, što mu daje atraktivan kiselkasti efekt. Izrazito je voćnog karaktera.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
sortiment
100% pušipel (moslavac/šipon/furmint)
okus
suho
boja
zelenkasto – žućkasta
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
inox posude
alkohol
12,0 %vol
ostatak šećera
2,3 g/L
ukupna kiselina
6,7 g/L
temperatura serviranja
10 ̊ – 12 ̊ C (50 ̊ – 54 ̊ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
pitko, svježe i lagano
SLJUBLJIVANJE
riba, bijela mesa, rižota, janjetina, međimursko autohtono meso iz tiblice i svježi sir sa vrhnjem
Sauvignon
Tipični predstavnik međimurske elite među sauvignonima, u mirisu dominantna bazga s prilično jasnim utjecajem herbalnih nota, punog tijela koje ostavlja snažan doživljaj nakon ispijanja čaše. Savršen spoj intenzivnog prepoznatljivog međimurskog sauvignona i vina za zadovoljavanje potreba svakog vinskog znalca.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
sortiment
100% SAUVIGNON
okus
suho
boja
zelenkasto – žućkasta
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
inox posude
alkohol
12,0 %vol
ostatak šećera
2 g/L
ukupna kiselina
7 g/L
temperatura serviranja
10˚ – 12˚ C (50˚ – 54˚ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
svježe i lagano, aromatski umjereno, na okus puno
SLJUBLJIVANJE
riba, bijela mesa, rižota, janjetina
SILVANAC ZELENI
Nježno i svježe vino voćnog karaktera. Srednjeg mirisa, herbalnog karaktera, s notama svježe trave i zelene paprike, a potom i voćnim primjesama od kojih se ponajviše ističe jabuka. Okus je lagan i nježan. Atraktivnog voćnog karaktera, s blago naglašenim ostatkom šećera koji daje punoću i kompleksnost vinu. Okus traje.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
sortiment
100% silvanac zeleni
okus
suho
boja
zelenkasto – žućkasta
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
inox posude
alkohol
12,0 %vol
ostatak šećera
5 g/L
ukupna kiselina
6,5 g/L
temperatura serviranja
10 ̊ – 12 ̊ C (50 ̊ – 54 ̊ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
lagano, svježe sa notom sladora, izrazito pitko
SLJUBLJIVANJE
bijelo meso, piletina i riba
PINOT CRNI
Svjetlucavo rubinaste boje s mirisom na suho voće (maline s primjesama ribiza i kupine) te šumsko voće. Vino je nešto manjeg alkohola. Ima lijepo razvijenu aromu koja dolazi do izražaja starenjem. Okus ovog vina je izrazito dobar i užitan s primjetnom taninskom strukturom. Voće i ovdje dominira te su kiseline krasno uravnotežene.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
sortiment
100% crni pinot
okus
suho
boja
crna
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
godinu dana u velikoj drvenoj bačvi nakon toga u boci
alkohol
12,0 %vol
ostatak šećera
4 g/L
ukupna kiselina
6,5 g/L
temperatura serviranja
14 ̊ – 16 ̊ C (57 ̊ – 61 ̊ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
svježe, izrazito voćno na miris i okus uz primjetne tanine
SLJUBLJIVANJE
sva jela koja se poslužuju sa crvenim mesom (svinjetina, teletina i divljač) sa raznim dodacima kao što su pečeni krumpir ili hajdinska kaša, plava riba na žaru i šparoge
URBAN cuvée
Osnovno vino u ponudi koje je proizvedeno od pomno odabranih sorti vinove loze s područja Međimurja. Ovo bijelo vino krasi svježina u mirisu i okusu, dugotrajnost lijepe voćne arome te određena punoća s kojom je vino dobilo izuzetan sklad. Ljubitelji ovog vina su oni vinski znalci koji vole lagana vina, ugodne svježe arome i dugotrajnog okusa.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
sortiment
mješavina četiri sorte (tradicionalna obiteljska receptura)
okus
suho
boja
zelenkasto – žućkasta
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
inox posude
alkohol
11,5 %vol
ostatak šećera
2 g/L
ukupna kiselina
7 g/L
temperatura serviranja
10 ̊ – 12 ̊ C (50 ̊ – 54 ̊ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
svježe i lagano, izrazito pitko
SLJUBLJIVANJE
piletina, riba