...

Mlado.

Lagano vino, prozračno u ustima i mirisno na nosu. Okus je blago slatkast, nježan i sočan. Kiselost je ovdje umjerena pa nema toliko izražen osvježavajući efekt zbog čega djeluje mekano i vrlo sočno. Arome podsjećaju na ljetne jabuke petrovače i vinogradarsku breskvu. Kraćeg je trajanja, ali izuzetno atraktivnog dojma.

SLJUBLJIVANJE
natur piletina i puretina, bečki odrezak, lešo oslić i druga bijela lešo riba, mozzarella na salatu

 
 

...

Sauvignon

Tipični predstavnik međimurske elite među sauvignonima, u mirisu dominantna bazga s prilično jasnim utjecajem herbalnih nota, punog tijela koje ostavlja snažan doživljaj nakon ispijanja čaše. Savršen spoj intenzivnog prepoznatljivog međimurskog sauvignona i vina za zadovoljavanje potreba svakog vinskog znalca.

zemlja
hrvatska

regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska

berba
2020

sortiment
100% SAUVIGNON

okus
suho

boja
zelenkasto – žućkasta

tlo
pjeskovito, ilovasto

kultivacija
jednokraki guyot

odležavanje
inox posude

alkohol
12,0 %

ostatak šećera
2 g/L

ukupna kiselina
7 g/L

temperatura serviranja
10˚ – 12˚ C (50˚ – 54˚ F)

boca
0,75 L

KARAKTERISTIKE
svježe i lagano, aromatski umjereno, na okus puno

SLJUBLJIVANJE
riba, bijela mesa, rižota, janjetina

 
 

...

PUŠIPEL

Lagano i živahno vino. Lijepe i bistre žućkasto zelenkaste boje. Mirisom prevladavaju herbalne note poput suhog sijena i cvjetnih primjese. Okusom je pun i zaokružen, a da je pritom alkohol ostao blag. Kiseline su živahne, osvježavajućeg karaktera, što mu daje atraktivan kiselkasti efekt. Izrazito je voćnog karaktera.

zemlja
hrvatska

regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska

berba
2020

sortiment
100% pušipel (moslavac/šipon/furmint)

okus
suho

boja
zelenkasto – žućkasta

tlo
pjeskovito, ilovasto

kultivacija
jednokraki guyot

odležavanje
inox posude

alkohol
12,0 %

ostatak šećera
2,3 g/L

ukupna kiselina
6,7 g/L

temperatura serviranja
10 ̊ – 12 ̊ C (50 ̊ – 54 ̊ F)

boca
0,75 L

KARAKTERISTIKE
pitko, svježe i lagano

SLJUBLJIVANJE
riba, bijela mesa, rižota, janjetina, međimursko autohtono meso iz tiblice i svježi sir sa vrhnjem

...

MUŠKAT ŽUTI

Vino je vrlo nježne muškatne arome iza koje se krije svježe i slatkasto vino dobro harmoniziranih sastojaka, vrlo pogodno za vinsku populaciju koja voli slatkasti štih vina. Najpogodnije je ovakvo vino piti uz deserte koji ne smiju biti slađi od vina, tada je doživljaj užitka zajamčen.

zemlja
hrvatska

regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska

berba
2020

sortiment
100% muškat žuti

okus
poluslatko

boja
zelenkasto – žućkasta

tlo
pjeskovito, ilovasto

kultivacija
jednokraki guyot

odležavanje
inox posude

alkohol
10,5 %

ostatak šećera
25 g/L

ukupna kiselina
7 g/L

temperatura serviranja
8 ̊ – 10 ̊ C (46 ̊ – 50 ̊ F)

boca
0,75 L

KARAKTERISTIKE
svježe i lagano, aromatski izraženo na miris i okus

SLJUBLJIVANJE
lagani voćni deserti, pita, štrudle i masni biskviti od
bijelog i žutog voća, kremšnita, bijela čokolada

 
 

...

GRAŠEVINA

Jedna svježa i vrlo atraktivna graševina, bogate voćne arome obogaćene svježim cvjetnim notama koje daju ovom vinu značajno mjesto na domaćoj vinskoj sceni. Vino je snažnog tijela, u ustima dugotrajno i vrlo harmonično, dobro zaokruženih svih aromatskih i okusnih elemenata koji ovom vinu daju izrazitu pitkost.

zemlja
hrvatska

regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska

berba
2020

sortiment
100% graševina

okus
suho

boja
zelenkasto – žućkasta

tlo
pjeskovito, ilovasto

kultivacija
jednokraki guyot

odležavanje
inox posude

alkohol
11,5 %

ostatak šećera
3 g/L

ukupna kiselina
7 g/L

temperatura serviranja
10 ̊ – 12 ̊ C (50 ̊ – 54 ̊ F)

boca
0,75 L

KARAKTERISTIKE
svježe i lagano, citrusno cvjetne note, na okus bogato

SLJUBLJIVANJE
riba, teletina, tjestenine s umakom od povrća

 
 

...

SILVANAC ZELENI

Nježno i svježe vino voćnog karaktera. Srednjeg mirisa, herbalnog karaktera, s notama svježe trave i zelene paprike, a potom i voćnim primjesama od kojih se ponajviše ističe jabuka. Okus je lagan i nježan. Atraktivnog voćnog karaktera, s blago naglašenim ostatkom šećera koji daje punoću i kompleksnost vinu. Okus traje.

zemlja
hrvatska

regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska

berba
2020

sortiment
100% silvanac zeleni

okus
suho

boja
zelenkasto – žućkasta

tlo
pjeskovito, ilovasto

kultivacija
jednokraki guyot

odležavanje
inox posude

alkohol
12,0 %

ostatak šećera
5 g/L

ukupna kiselina
6,5 g/L

temperatura serviranja
10 ̊ – 12 ̊ C (50 ̊ – 54 ̊ F)

boca
0,75 L

KARAKTERISTIKE
lagano, svježe sa notom sladora, izrazito pitko

SLJUBLJIVANJE
bijelo meso, piletina i riba

...

PINOT CRNI

Svjetlucavo rubinaste boje s mirisom na suho voće (maline s primjesama ribiza i kupine) te šumsko voće. Vino je nešto manjeg alkohola. Ima lijepo razvijenu aromu koja dolazi do izražaja starenjem. Okus ovog vina je izrazito dobar i užitan s primjetnom taninskom strukturom. Voće i ovdje dominira te su kiseline krasno uravnotežene.

zemlja
hrvatska

regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska

berba
2017, 2018

sortiment
100% crni pinot

okus
suho

boja
crna

tlo
pjeskovito, ilovasto

kultivacija
jednokraki guyot

odležavanje
godinu dana u velikoj drvenoj bačvi nakon toga u boci

alkohol
12,0 %

ostatak šećera
4 g/L

ukupna kiselina
6,5 g/L

temperatura serviranja
14 ̊ – 16 ̊ C (57 ̊ – 61 ̊ F)

boca
0,75 L

KARAKTERISTIKE
svježe, izrazito voćno na miris i okus uz primjetne tanine

SLJUBLJIVANJE
sva jela koja se poslužuju sa crvenim mesom (svinjetina, teletina i divljač) sa raznim dodacima kao što su pečeni krumpir ili hajdinska kaša, plava riba na žaru i šparoge

...

URBAN cuvée

Osnovno vino u ponudi koje je proizvedeno od pomno odabranih sorti vinove loze s područja Međimurja. Ovo bijelo vino krasi svježina u mirisu i okusu, dugotrajnost lijepe voćne arome te određena punoća s kojom je vino dobilo izuzetan sklad. Ljubitelji ovog vina su oni vinski znalci koji vole lagana vina, ugodne svježe arome i dugotrajnog okusa.

zemlja
hrvatska

regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska

sortiment
mješavina četiri sorte (tradicionalna obiteljska receptura)

okus
suho

boja
zelenkasto – žućkasta

tlo
pjeskovito, ilovasto

kultivacija
jednokraki guyot

odležavanje
inox posude

alkohol
11,5 %

ostatak šećera
2 g/L

ukupna kiselina
7 g/L

temperatura serviranja
10 ̊ – 12 ̊ C (50 ̊ – 54 ̊ F)

boca
0,75 L

KARAKTERISTIKE
svježe i lagano, izrazito pitko

SLJUBLJIVANJE
piletina, riba