Brend

Tisućljetna tradicija vina, kojem su Grci i Rimljani posvećivali svoje bogove, zahtijeva da se prema njemu na dostojan način odnosimo u svakom smislu. Baš je zato kao početna inspiracija u definiciji vizualnog identiteta Vinarije odabrana grčka arhitektura, koju mnogi smatraju vrhuncem ljudskog stvaralaštva, a postoji i izravna poveznica sa grčkom mitologijom. Pomno odabrana simbolika i elementi grčke arhitekture provučeni su kroz sve dijelove našeg brenda: logotip, tipografiju i materijale.

 
 

Logotip

Logotip Vina Preiner je monogram, motiv sačinjen od isprepletenih slova koja čine simbol koji svojim izgledom podsjeća na štit i grb obitelji Preiner. U logotipu se ocrtava cjelokupni identitet obitelji, kompaktan je i moćan, ali ujedno i razigran, jer osim dva slova “P”i jednog slova “W”, napravljen je tako da se njegovim elementima može ispisati prezime Preiner.

 
 

Tipografija

Font za Vina Preiner nastao je inspiriran grčkom arhitekturom, stupovima i kanelirama, kao njezinim najprepoznatljivijim elementima. Osim dekorativne, stupovi imaju važnu funkcionalnu zadaću: prenose težinu tereta na tlo. S druge strane, kanelire su isključivo dekorativni elementi, polukružno uklesani urezi koji vizualno naglašavaju visinu i eleganciju objekta. Karakteristike Vina Preiner upravo su snaga, ljepota i elegancija, te tradicija, koje asociramo uz grčke stupove. Vodeći se tim klasičnim elementima, minimalističkim pristupom i elegancijom kao niti vodiljom, nastao je font koji oblikom podsjeća na snažne stupove, a istodobno zahvaljujući kontrastu i linijama toliko tankima da nestaju, odiše jednostavnom profinjenošću.

 
 

Ruka

“Ruka je alat svih alata”, rekao je grčki filozof Aristotel. Ruka koja dolazi odozdo, prihvaća ono što joj je darovano od zemlje i seže u visine, simbol je Vinarije Preiner, čiji je cilj proizvodnja vina na najvišoj razini. Ruka koja stvara, djeluje, obrađuje i radi. Ali i ruka koja povezuje, koja je znak susreta, poznavanja i utjehe. Ona je sastavni dio Preiner brenda, a svoje je mjesto pronašla na etiketama koje krase plodove obiteljskog rada i ljubavi – vina Preiner.