Mlado.
Lagano vino, prozračno u ustima i mirisno na nosu. Okus je blago slatkast, nježan i sočan. Kiselost je ovdje umjerena pa nema toliko izražen osvježavajući efekt zbog čega djeluje mekano i vrlo sočno. Arome podsjećaju na ljetne jabuke petrovače i vinogradarsku breskvu. Kraćeg je trajanja, ali izuzetno atraktivnog dojma.
SLJUBLJIVANJE
natur piletina i puretina, bečki odrezak, lešo oslić i druga bijela lešo riba, mozzarella na salatu
Sauvignon
Tipični predstavnik međimurske elite među sauvignonima, u mirisu dominantna bazga s prilično jasnim utjecajem herbalnih nota, punog tijela koje ostavlja snažan doživljaj nakon ispijanja čaše. Savršen spoj intenzivnog prepoznatljivog međimurskog sauvignona i vina za zadovoljavanje potreba svakog vinskog znalca.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
berba
2020
sortiment
100% SAUVIGNON
okus
suho
boja
zelenkasto – žućkasta
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
inox posude
alkohol
12,0 %
ostatak šećera
2 g/L
ukupna kiselina
7 g/L
temperatura serviranja
10˚ – 12˚ C (50˚ – 54˚ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
svježe i lagano, aromatski umjereno, na okus puno
SLJUBLJIVANJE
riba, bijela mesa, rižota, janjetina
PUŠIPEL
Lagano i živahno vino. Lijepe i bistre žućkasto zelenkaste boje. Mirisom prevladavaju herbalne note poput suhog sijena i cvjetnih primjese. Okusom je pun i zaokružen, a da je pritom alkohol ostao blag. Kiseline su živahne, osvježavajućeg karaktera, što mu daje atraktivan kiselkasti efekt. Izrazito je voćnog karaktera.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
berba
2020
sortiment
100% pušipel (moslavac/šipon/furmint)
okus
suho
boja
zelenkasto – žućkasta
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
inox posude
alkohol
12,0 %
ostatak šećera
2,3 g/L
ukupna kiselina
6,7 g/L
temperatura serviranja
10 ̊ – 12 ̊ C (50 ̊ – 54 ̊ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
pitko, svježe i lagano
SLJUBLJIVANJE
riba, bijela mesa, rižota, janjetina, međimursko autohtono meso iz tiblice i svježi sir sa vrhnjem
MUŠKAT ŽUTI
Vino je vrlo nježne muškatne arome iza koje se krije svježe i slatkasto vino dobro harmoniziranih sastojaka, vrlo pogodno za vinsku populaciju koja voli slatkasti štih vina. Najpogodnije je ovakvo vino piti uz deserte koji ne smiju biti slađi od vina, tada je doživljaj užitka zajamčen.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
berba
2020
sortiment
100% muškat žuti
okus
poluslatko
boja
zelenkasto – žućkasta
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
inox posude
alkohol
10,5 %
ostatak šećera
25 g/L
ukupna kiselina
7 g/L
temperatura serviranja
8 ̊ – 10 ̊ C (46 ̊ – 50 ̊ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
svježe i lagano, aromatski izraženo na miris i okus
SLJUBLJIVANJE
lagani voćni deserti, pita, štrudle i masni biskviti od
bijelog i žutog voća, kremšnita, bijela čokolada
GRAŠEVINA
Jedna svježa i vrlo atraktivna graševina, bogate voćne arome obogaćene svježim cvjetnim notama koje daju ovom vinu značajno mjesto na domaćoj vinskoj sceni. Vino je snažnog tijela, u ustima dugotrajno i vrlo harmonično, dobro zaokruženih svih aromatskih i okusnih elemenata koji ovom vinu daju izrazitu pitkost.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
berba
2020
sortiment
100% graševina
okus
suho
boja
zelenkasto – žućkasta
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
inox posude
alkohol
11,5 %
ostatak šećera
3 g/L
ukupna kiselina
7 g/L
temperatura serviranja
10 ̊ – 12 ̊ C (50 ̊ – 54 ̊ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
svježe i lagano, citrusno cvjetne note, na okus bogato
SLJUBLJIVANJE
riba, teletina, tjestenine s umakom od povrća
SILVANAC ZELENI
Nježno i svježe vino voćnog karaktera. Srednjeg mirisa, herbalnog karaktera, s notama svježe trave i zelene paprike, a potom i voćnim primjesama od kojih se ponajviše ističe jabuka. Okus je lagan i nježan. Atraktivnog voćnog karaktera, s blago naglašenim ostatkom šećera koji daje punoću i kompleksnost vinu. Okus traje.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
berba
2020
sortiment
100% silvanac zeleni
okus
suho
boja
zelenkasto – žućkasta
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
inox posude
alkohol
12,0 %
ostatak šećera
5 g/L
ukupna kiselina
6,5 g/L
temperatura serviranja
10 ̊ – 12 ̊ C (50 ̊ – 54 ̊ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
lagano, svježe sa notom sladora, izrazito pitko
SLJUBLJIVANJE
bijelo meso, piletina i riba
PINOT CRNI
Svjetlucavo rubinaste boje s mirisom na suho voće (maline s primjesama ribiza i kupine) te šumsko voće. Vino je nešto manjeg alkohola. Ima lijepo razvijenu aromu koja dolazi do izražaja starenjem. Okus ovog vina je izrazito dobar i užitan s primjetnom taninskom strukturom. Voće i ovdje dominira te su kiseline krasno uravnotežene.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
berba
2017, 2018
sortiment
100% crni pinot
okus
suho
boja
crna
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
godinu dana u velikoj drvenoj bačvi nakon toga u boci
alkohol
12,0 %
ostatak šećera
4 g/L
ukupna kiselina
6,5 g/L
temperatura serviranja
14 ̊ – 16 ̊ C (57 ̊ – 61 ̊ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
svježe, izrazito voćno na miris i okus uz primjetne tanine
SLJUBLJIVANJE
sva jela koja se poslužuju sa crvenim mesom (svinjetina, teletina i divljač) sa raznim dodacima kao što su pečeni krumpir ili hajdinska kaša, plava riba na žaru i šparoge
URBAN cuvée
Osnovno vino u ponudi koje je proizvedeno od pomno odabranih sorti vinove loze s područja Međimurja. Ovo bijelo vino krasi svježina u mirisu i okusu, dugotrajnost lijepe voćne arome te određena punoća s kojom je vino dobilo izuzetan sklad. Ljubitelji ovog vina su oni vinski znalci koji vole lagana vina, ugodne svježe arome i dugotrajnog okusa.
zemlja
hrvatska
regija
MEĐIMURJE; bregovita hrvatska
sortiment
mješavina četiri sorte (tradicionalna obiteljska receptura)
okus
suho
boja
zelenkasto – žućkasta
tlo
pjeskovito, ilovasto
kultivacija
jednokraki guyot
odležavanje
inox posude
alkohol
11,5 %
ostatak šećera
2 g/L
ukupna kiselina
7 g/L
temperatura serviranja
10 ̊ – 12 ̊ C (50 ̊ – 54 ̊ F)
boca
0,75 L
KARAKTERISTIKE
svježe i lagano, izrazito pitko
SLJUBLJIVANJE
piletina, riba