• Sveti Urban 275, 40312 Štrigova
  • Pratite nas:

PREINER VINA

SILVANAC ZELENI


Boja
zelenkasto-žučkasta
Okus
suho
Sortiment
100% silvanac zeleni
Regija
Međimurje – Bregovita Hrvatska
Tlo
pjeskovito, ilovasto
Kultivacija
jednokraki guyot
Vinifikacija
kratka maceracija, mekano prešanje, kontrolirana fermentacija
Odležavanje
inox posude
Alkohol
12 % vol.
Ostatak šećera
5 g/l
Ukupna kiselina
6,5 g/l

Opis
Nježno i svježe vino voćnog karaktera. Srednjeg mirisa, herbalnog karaktera, s notama svježe trave i zelene paprike, a potom i voćnim primjesama od kojih se ponajviše ističe jabuka. Okus je lagan i nježan. Atraktivnog voćnog karaktera, s blago naglašenim ostatkom šećera koji daje punoću i kompleksnost vinu. Okus traje.

Karakteristike
lagano, svježe sa notom sladora, izrazito pitko

Sljubljivanje
bijelo meso, piletina i riba

Serviranje
10-12°C

Više vina iz naše ponude


Pušipel


Okus: suho
Sortiment: 100% pušipel (moslavac, šipon, furmint)

Lagano i živahno vino. Lijepe i bistre žućkasto zelenkaste boje. Mirisom prevladavaju herbalne note poput suhog sijena i cvjetnih primjese. Okusom je pun i zaokružen, a da je pritom alkohol ostao blag. Kiseline su živahne, osvježavajućeg karaktera, što mu daje atraktivni kiselkasti efekt. Izrazito je voćnog karaktera.

 

Crni Pinot


Okus: suho
Sortiment: 100% Crni Pinot

Svjetlucavo rubinaste boje s mirisom na suho voće ( maline s primjesama ribiza i kupine), Šumskog voća nešto manjeg alkohola. Ima lijepo razvijenu aromu koja dolazi do izražaja starenjem.Okus ovog vina je izrazito dobari užitan, u ustima s primjetnom taninskom strukturom. Voće i ovdje dominira te sukiseline krasno uravnotežene.

 

"Klopotec (1995.)"


Kod Darka v goricah, klopotec stoji, Kak veter zapuše, tak se vrti, Kak letos i tak sake jeseni, Dok grozdje zori i dok bo trs zeleni.

Či šoreg škvorcov, doleti zobati, To klopotec more se otirati, Pa klopoče, na ves glas, bin bon, Da ga i ja čujem i celi Sveti Urban.

Dok se vino pije i proznijo pivnice, On odide spot i nejde v gorice, Dok dojde, drugo leto, po v jesen, Pa da bode, grozdje zorilo i trs zelen.

Radi ga poslušamo, da klopoče i se dere, Dok ga joki veter, ne spotere.

Živili!