• Sveti Urban 275, 40312 Štrigova
  • Pratite nas:

PREINER VINA

CRNI PINOT


Boja
crno
Okus
suho
Sortiment
100% Crni Pinot
Regija
Međimurje – Bregovita Hrvatska
Tlo
pjeskovito, ilovasto
Kultivacija
jednokraki guyot
Vinifikacija
maceracija i fermentacija s kožicom
Odležavanje
godinu dana u velikoj drvenoj bačvi nakon toga u boci
Alkohol
12 % vol.
Ostatak šećera
4 g/l
Ukupna kiselina
6,5 g/l

Opis
Svjetlucavo rubinaste boje s mirisom na suho voće ( maline s primjesama ribiza i kupine), Šumskog voća nešto manjeg alkohola. Ima lijepo razvijenu aromu koja dolazi do izražaja starenjem.Okus ovog vina je izrazito dobari užitan, u ustima s primjetnom taninskom strukturom. Voće i ovdje dominira te sukiseline krasno uravnotežene.

Karakteristike
svježe, izrazito vočno na miris i okus uz primjetne tanine

Sljubljivanje
Crni pinot moguće je konzumirati uz sva jela koja se poslužuju sa crvenim mesom (svinjetina, teletina i divljač) sa raznim dodacima kao što je pečeni krumpir ili hajdinska kaša. Može se kombinirati i sa plavom ribom na žaru i šparogama.

Serviranje
14-16°C

Više vina iz naše ponude


Graševina


Okus: suho
Sortiment: 100% Graševina

Jedna svježa i vrlo atraktivna Graševina, bogate voćne arome obogaćene svježim cvjetnim notama daju ovom vinu značajno mjesto na domaćoj vinskoj sceni. Vino je snažnog tijela, u ustima dugotrajno i vrlo harmonično, dobro zaokruženih svih aromatskih i okusnih elemenata koji ovom vinu daju izrazitu pitkost.

 

Sauvignon


Okus: suho
Sortiment: 100% Sauvignon

Tipični predstavnik međimurske elite među Sauvignonima, u mirisu dominantna bazga s prilično jasnim utjecajem herbalnih nota, punog tijela koje ostavlja snažan doživljaj nakon ispijanja čaše. Savršen spoj intenzivnog prepoznatljivog međimurskog Sauvignona i vina za zadovoljavanje potreba svakog vinskog znalca.

 

"Klopotec (1995.)"


Kod Darka v goricah, klopotec stoji, Kak veter zapuše, tak se vrti, Kak letos i tak sake jeseni, Dok grozdje zori i dok bo trs zeleni.

Či šoreg škvorcov, doleti zobati, To klopotec more se otirati, Pa klopoče, na ves glas, bin bon, Da ga i ja čujem i celi Sveti Urban.

Dok se vino pije i proznijo pivnice, On odide spot i nejde v gorice, Dok dojde, drugo leto, po v jesen, Pa da bode, grozdje zorilo i trs zelen.

Radi ga poslušamo, da klopoče i se dere, Dok ga joki veter, ne spotere.

Živili!